ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΑΤΩΝ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ROSA

By 16 Σεπτεμβρίου 202018 Σεπτεμβρίου, 2020ΝΕΑ

Στις 08/09/20 πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ GENERAL για πρώτη φορά σε ασθενή στην Ελλάδα με τη χρήση του δεύτερης γενιάς ρομποτικού συστήματος ROSA (Zimmer/Biomet),  αρθροπλαστική  στον ίδιο χειρουργικό χρόνο και στα δύο γόνατα που έπασχαν από σοβαρής μορφής αρθροπάθεια, ενώ ίδια επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε άλλον ασθενή στις 10/09/20. Και οι δύο ασθενείς κινητοποιήθηκαν λίγες ώρες μόνο μετά την επέμβαση και εξήλθαν χωρίς καμία επιπλοκή, βαδίζοντας ελεύθερα, 2 μόλις ημέρες μετά την επέμβασή τους.

Οι επεμβάσεις  πραγματοποιήθηκαν από την ιατρική ομάδα του Δρ Σταύρου Αλευρογιάννη, Διευθυντή της Ρομποτικής κλινικής Γόνατος & Ισχίου στην κλινική ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ GENERAL.

Ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης είναι ο μόνος Έλληνας Ορθοπαιδικός χειρουργός πιστοποιημένος σε όλα τα ρομποτικά συστήματα που υπάρχουν στη χώρα μας (MAKO, NAVIO, ROSA) και διαθέτει τη μεγαλύτερη  εμπειρία  στο χώρο της ρομποτικής ορθοπαιδικής .

Η ταυτόχρονη επέμβαση αρθροπλαστικής και στα δύο γόνατα με το ρομποτικό σύστημα ROSA έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά παρόμοιων αρθροπλαστικών που έχουν πραγματοποιηθεί από την ομάδα του Δρ Αλευρογιάννη με ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ που την κατατάσσουν μακρά πρώτη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις μεγαλύτερες σειρές στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Η επιτυχία μιας τέτοιας επέμβασης εξαρτάται από την κατάλληλη επιλογή και συνεργασία  των ασθενών και βασίζεται στην εμπειρία και εξειδίκευση του χειρουργού.