Πίνακας Περιεχομένων

Ημιολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Τα περισσότερα κατάγματα στην περιοχή του ισχίου, αφορούν τον αυχένα του μηριαίου, ένα λεπτό τμήμα του μηριαίου οστού, που βοηθά να συνδέει την κεφαλή του μηριαίου με την κοτύλη στη λεκάνη.

Όταν γίνει ένα κάταγμα σε αυτήν την περιοχή του οστού, συχνά διακόπτεται η παροχή αίματος στην κεφαλή.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη της άρθρωσης με οστεονέκρωση και δευτεροπαθή αρθρίτιδα του ισχίου, αν δεν αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη χειρουργική θεραπεία.

Η θεραπεία για τα κατάγματα του αυχένα του μηριαίου οστού μπορεί να επιτευχθεί με επιτυχία, μέσα από μια ημιολική αρθροπλαστική ισχίου.

Η ημιολική αρθροπλαστική ισχίου, είναι μια χειρουργική διαδικασία που αντικαθιστά ένα μέρος της άρθρωσης του ισχίου με ένα προσθετικό υλικό, αφήνοντας το υπόλοιπο τμήμα της άρθρωσης ανέπαφο.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για τον τύπο της πρόθεσης που θα χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση αν και στην καθημερινή μας πράξη προτιμούμε να χρησιμοποιούμε ένα εμφύτευμα διπλής κίνησης, το οποίο έχει μια μηριαία κεφαλή που περιστρέφεται και στην κοτύλη αλλά και γύρω από τον εαυτό της κατά τη βάδιση.

Αυτό βοηθά να μειώνεται το ποσοστό της φθοράς για το νέο υλικό με στόχο τα μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Κατά τη διαδικασία της ημιολικής αρθροπλαστικής ισχίου, η κατεστραμμένη μηριαία κεφαλή και ο αυχένας του μηριαίου αφαιρούνται και αντικαθίστανται με διπλής κίνησης πρόθεμα.

Το εμφύτευμα μπορεί να συγκρατηθεί στη θέση του με ή χωρίς τεχνική τσιμέντου. Οι ασθενείς, μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να υποβάλλονται σε ειδικό πρωτόκολλο φυσιοθεραπείας.

Η φυσιοθεραπεία ξεκινά άμεσα μόλις ο ασθενής αισθάνεται άνετα μετά από την επέμβαση, συνήθως την ίδια ή την επομένη ημέρα του χειρουργείου. Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν αποτελεσματικά, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από τη διαδικασία αυτή.

Ο Δρ. Αλευρογιάννης μπορεί να εκτιμήσει την πάθηση και την κατάστασή σας, είτε στο ιατρείο τουείτε στο Metropolitan General.