Βιονικό Γόνατο (Βιομιμητικό)

Βιονικό Γόνατο
(Βιομιμητικό)

Για τους περισσότερους ασθενείς με τελευταίου σταδφίου οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, η ολική αρθροπλαστική είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

Η προσδοκία των περισσοτέρων ασθενών μετά την επέμβαση είναι η δραστική μείωση ή/και εξάλειψη του πόνου καθώς και η απόκτηση ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά τους σε μακροχρόνια βάση.

Σε ένα ποσοστό μεταξύ 72% και 86% οι ασθενείς δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Σε πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ κάθε χρόνο εκτελούνται περισσότερες από 60.000  αναθεωρητικές επεμβάσεις (25,2% λόγω μόλυνσης, 16,1% λόγω μηχανικής αστάθειας και 9,7% λόγω αποτυχίας των προθετικών υλικών).

Έχει αποδειχθεί ότι τοποθέτηση των προθετικών υλικών με πάνω από 30 απόκλιση από τους φυσιολογικούς άξονες (ανατομικό και μηχανικό) μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη αποτυχία της επέμβασης.

Μερικές από τις τελευταίες σύγχρονες εξελίξεις στην Ορθοπαιδκή τα τελευταία χρόνια αποτελούν τόσο η κατασκευή προθετικών υλικών με biofilm και νανο-αισθητήρες για την πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση της μόλυνσης (βρίσκεται σε στάδιο προ-κλινικών εφαρμογών), η μελέτη και κατασκευή προθετικών υλικών που αντέχουν στο χρόνο (μακροβιοσιμότητα) και η χειρουργική τεχνική με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (MIS).

Έχουμε παρουσιάσει το «κλασικό» γόνατο του τιτανίου, το ελάχιστα επεμβατικό γόνατο ( M.I.S) του πολυαμιδίου, το «έξυπνο γόνατο», το εξατομικευμένο γόνατο «κατά παραγγελία» και το «ρομποτικό γόνατο».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν παρελθόν μετά την παρουσία και τη χρήση του Bionic Knee, του Βιονικού ή Βιομιμητικού γόνατος, το οποίο ονομάζεται έτσι γιατί προσαρμόζεται απόλυτα στην άρθρωσή μας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη φυσιολογική μας άρθρωση.

Μιμείται τις κινήσεις μας και είναι πραγματικά βιονικό γιατί είναι πιο δυνατό από το βιολογικό μας οστούν.

Το Βιονικό ( Βιομιμητικό ) γόνατο αποτελεί τεχνολογική επανάσταση στα προθετικά υλικά, μέσω βιοιατρικής μηχανικής, έτσι ώστε το γόνατο να μιμείται φυσιολογικές βιολογικές διεργασίες.

Το βιονικό γόνατο είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ομαλά στον ψηφιακό κόσμο.

Η «τεχνητή νοημοσύνη » του ενσωματώνεται στο γόνατο του ασθενούς αυξάνοντας την κινητικότητα αλλά και λειτουργικότητα της άρθρωσης του γόνατος που έχει φθαρεί, πέρα από τα προβλεπόμενα και νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Το βιονικό ή Βιομιμητικό γόνατο έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά.

 • ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ που προσαρμόζεται στον κάθε ασθενή ξεχωριστά και μιμείται την ανατομία κάθε ασθενούς
 • ΠΡΟΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, με βιοδιασπώμενες βιταμίνες που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό.
 • ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (MIS), για να μη «σοκάρεται» ο ανθρώπινος οργανισμός.
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ή ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ, για να αυξήσουμε την αντίληψη του χειρουργού στο χειρουργικό πεδίο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εγχείρισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ένα από τα εμφυτεύματα ή τμήματα της πρόσθεσης πρέπει να αναθεωρηθεί.

Άλλες φορές και οι τρεις συνιστώσες της αρθροπλαστικής, μηριαίο, κνημιαίο και επιγονατιδικό πρόθεμα έχουν ανάγκη να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Σε περιπτώσεις οστικών ελλειμμάτων γύρω από το γόνατο αυτά πρέπει να αποκατασταθούν με μεταλλικές σφήνες ή οστικό μόσχευμα.

Οι εκτεταμένες οστικές απώλειες, μπορεί να καταστήσουν δύσκολη κάποιες φορές τη χρησιμοποίηση προθέσεων επιφανείας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εξειδικευμένα εμφυτεύματα με μακρύτερους και παχύτερους στυλεούς για επιπλέον στήριξη, όπως και διαφορετικοί βαθμοί συνδεσιμότητας των προθετικών υλικών μεταξύ τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, με στόχο την επανάκτηση της λειτουργικότητας της άρθρωσης.

Η χειρουργική επέμβαση δεν απαιτεί μεγάλη τομή (Μ.Ι.S). Ο χειρουργός δεν θυσιάζει μεγάλες μυϊκές ομάδες, δεν τραυματίζει ιστούς, δεν δημιουργεί μεγάλα τραύματα.

 • ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος της μόλυνσης και της φλεγμονής,
 • δεν χάνεται αίμα,
 • ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως,
 • περπατά χωρίς υποβοήθηση,
 • αυτοεξυπηρετείται,
 • και κυρίως δεν πονάει.

Ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά, με τη χρήση ειδικού πρωτοκόλλου “Ταχείας Ανάρρωσης” (Rapid Recovery Protocol). Αυτό το πρωτόκολλο δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή σε συνεννόηση με τον χειρουργό του να παραμείνει από νοσηλευόμενος από 1 έως 3 ημέρες στην κλινική.

Η χειρουργική επέμβαση δεν απαιτεί μεγάλη τομή (Μ.Ι.S). Ο χειρουργός δεν θυσιάζει μεγάλες μυϊκές ομάδες, δεν τραυματίζει ιστούς, δεν δημιουργεί μεγάλα τραύματα.

 • ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος της μόλυνσης και της φλεγμονής,
 • δεν χάνεται αίμα,
 • ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως,
 • περπατά χωρίς υποβοήθηση,
 • αυτοεξυπηρετείται,
 • και κυρίως δεν πονάει.

Ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά, με τη χρήση ειδικού πρωτοκόλλου “Ταχείας Ανάρρωσης” (Rapid Recovery Protocol). Αυτό το πρωτόκολλο δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή σε συνεννόηση με τον χειρουργό του να παραμείνει από νοσηλευόμενος από 1 έως 3 ημέρες στην κλινική.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται υπερβολικές και αναίτιες μεγάλες οστεοτομίες που αφαιρούν πολύ οστούν, ή και σε αντίθεση περιπτώσεις όπου τοποθετούνται ογκωδέστερα προθετικά υλικά με αποτέλεσμα δυσκαμψία του γόνατος.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο ρομποτικό γόνατο είναι νέας γενιάς προθετικά υλικά. Είναι πανάλαφρα, γιατί αποτελούνται από κράματα μετάλλων με κυριότερα το χρωμιοκοβάλτιο και το τιτάνιο.

Είναι στην ουσία εξατομικευμένα προθετικά υλικά, αλλά στην πραγματικότητα ο χειρουργός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει για τον ασθενή του ανατομικές κνήμες, διαφορετικά υλικά ανάλογα με το φύλο του ασθενούς και μέσα από μεγάλη γκάμα μεγεθών ανά 2 χιλιοστά, έτσι ώστε να καταλήξει στο κατάλληλο πρόθεμα ανά ασθενή.

Το νέο πρόθεμα έρχεται λοιπόν και “αγκαλιάζει” τα οστά της άρθρωσης, χωρίς να “σοκάρει” τον οργανισμό.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παύει να είναι ξένο σώμα.

Η χρήση εξατομικευμένου προεγχειρητικού πλάνου και η κατάλληλη επιλογή προθετικών υλικών εξασφαλίζουν τα εξης

 • Το νέο γόνατο «μιμείται» την κινηματική του φυσιολογικού γόνατος,
 • Αυξάνεται η προσθιοπίσθια σταθερότητα του γόνατος, σε αντίθεση με τα περισσότερα, συμβατικού τύπου, προθετικά υλικά.
 • Ελαττώνεται η φθορά του ένθετου πολυαιθυλενίου (πλαστικό) με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη χρήση βιολογικού πλαστικού με βιταμίνη Ε, να ελαχιστοποιείται η φθορά και να αυξάνει η μακροβιοσιμότητα των προθετικών υλικών,
 • Αυξάνεται η διεπιφάνεια επαφής και μειώνονται οι δυνάμεις σύντμησης
 • Ελαχιστοποιείται η αποτυχία που συνδέεται με την αποτυχία υλικού,
 • Αυξάνεται το εύρος κίνησης της άρθρωσης, προσομοιάζοντάς την με αυτή του φυσιολογικού μας γόνατος,
 • Επιτρέπεται το γονάτισμα, χωρίς λειτουργικά ενοχλήματα,
 • Αποτρέπεται ο θόρυβος που ακούγεται στις περισσότερες συμβατικές προθέσεις,
 • Αυξάνεται η λειτουργικότητα του τετρακεφάλου μηριαίου, λόγω καλύτερης επικέντρωσης της επιγονατίδας στη μηριαία τροχιλία

ΠΡΟΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι το προθετικό υλικό που αντικαθιστά τους μηνίσκους και υπόκειται συνήθως σε φθορά, είναι πλέον “βιολογικό” και εμπεριέχει βιταμίνη Ε στο χημικό δεσμό του, η οποία εξασφαλίζει μέγιστη αντοχή κατά τη βάδιση και μακρο-βιωσιμότητα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα αναθεωρητικής επέμβασης στο μέλλον.

Το νέο υλικό είναι “ποτισμένο”, χρησιμοποιώντας ειδική τεχνική , στην κατασκευή του με τη συγκεκριμένη βιταμίνη, που είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό του ανθρώπινου οργανισμού.

Η νέα τεχνολογία αποτελεί μια καινούργια κλάση προθετικών υλικών επαφής στην αρθροπλαστική του γόνατος και υπερέχει σε όλες τις συγκριτικές αναλύσεις σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, αφού συνδυάζει πραγματική αντιοξειδωτική σταθερότητα, υψηλή μηχανική αντοχή και εξαιρετικά χαμηλή φθορά.

Στην πραγματικότητα παρουσιάζει 86-87% λιγότερη φθορά σε σχέση με τα αντίστοιχα υλικά που κατασκευάζονται υπό τήξη και συμπίεση.

Επίσης είναι σε ακριβή αντιστοιχία διαστάσεων έτσι ώστε να κλειδώνει στο πρόθεμα της κνήμης και έχει ειδικό μηχανισμό κλειδώματος, που δεν επιτρέπει τη μικροκίνηση και περιορίζει ακόμη περισσότερο τη φθορά στη διεπιφάνεια επαφής.

Η επίσημη παρουσίαση του υλικού.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (MIS)

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στο γόνατο, συχνά παρουσιάζεται σαν μια τεχνική που περιορίζεται στην μικρή τομή στο δέρμα. Στην πραγματικότητα όμως αφορά τεχνική που σκοπό έχει την περιορισμένη κάκωση, τόσο στα μαλακά μόρια όσο και στα οστά.

Αποτελεί εξέλιξη της παλαιάς έσω παρεπιγονατιδικής προσπέλασης των 25-30 εκατοστών που χρησιμοποιείται για την κλασική αντικατάσταση του γόνατος και συνήθως δεν ξεπερνά τα 5-7 εκατοστά μήκος.

Στόχος της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής γόνατος είναι η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, η ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας και η ανάγκη μετάγγισης αίματος, η μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, η άμεση μετά το χειρουργείο επίτευξη πλήρους εύρους κίνησης του γόνατος, η αποφυγή μεγάλης μυϊκής ατροφίας και η συντομότερη επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο μυς που περιβάλει την πρόσθια επιφάνεια του γόνατος και περικλείει την επιγονατίδα, είναι ο τετρακέφαλος. Η δράση του στο γόνατο επιφέρει την έκταση.

Κατά την ελάχιστα επεμβατική τεχνική προσπαθούμε να αποφύγουμε να διαχωρίσουμε την έσω γαστέρα του τετρακεφάλου από τον υπόλοιπο μυ.

Η διατήρηση λοιπόν του έσω πλατέως μυός (VMO) στις προσπελάσεις που γίνονται διαμέσου (midvastus) ή στο κάτω όριο αυτού (subvastus), ουσιαστικά διατηρούν ανέπαφο τον εκτατικό μηχανισμό του γόνατος με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση και πιο ανώδυνη αποκατάσταση του ασθενούς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ή ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ

Η εμφύτευση των υλικών πραγματοποιείται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και Ρομποτικής Τεχνολογίας. Γιατί χρησιμοποιούμε υπολογιστές ή ρομποτικά συστήματα στην Ορθοπαιδική ?

ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ.

Περαιτέρω στόχοι :

 • Μεγιστοποίηση ακρίβειας τοποθέτησης προθετικών υλικών
 • Επαναληψιμότητα της επέμβασης
 • Εξατομικευμένη επέμβαση ανά ασθενή
 • Ελάχιστη επεμβατικότητα
 • Ελάττωση αριθμού πρώιμης αποτυχίας Ο.Α.Γ

ΕΙΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ Ο.Α.Γ

 1. ΠΑΘΗΤΙΚΗ το σύστημα βοηθάει στην επέμβαση κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του χειρουργού
 2. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ρομποτικά συστήματα που εκτελούν χειρουργικά βήματα, υπό την επίβλεψη του χειρουργού, χωρίς τη συμμετοχή του
 3. ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ρομποτικά συστήματα που εκτελούν χειρουργικά βήματα υπό προκαθορισμένο πρόγραμμα λειτουργίας ή καθοδήγησης

ΤΥΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ Ο.Α.Γ

 1. Με αποθηκευμένη στη μνήμη του υπολογιστή των ανατομικών μετρήσεων κάθε ασθενούς από τον προϋπάρχοντα απεικονιστικό έλεγχο
 2. Με ανατομικές μετρήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης

ΕΙΔΗ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

 • ΜΕ ΚΑΡΦΙΔΕΣ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ( Tracker pins)
 • ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ( Surface-mounded Navigation)
 • ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ (Hand-Held Navigation)
 • PERSEUS
 • i-ASSIST
 • ORTHO-ALIGN
 • ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ( Pressure Sensors)

ΕΙΔΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ & ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ Ο.Α.Γ

 • I-THINK
 • NAVIO
 • i-BLOCK
 • MAKO

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ;

Είναι μια εξατομικευμένη, για κάθε ασθενή , ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική για την πραγματοποίηση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, με τη χρήση ενός ρομπότ.

Με τον όρο «ρομπότ» εννοούμε οποιαδήποτε μηχανική συσκευή που ελέγχεται πλήρως από ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση «τεχνητής νοημοσύνης»

Η ιατρική ομάδα της κλινικής μας είναι πιστοποιημένη στην χρήση Ηλεκτρονικά Υποβοηθούμενης Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Γόνατος με τη χρήση συστημάτων όπως

 • Το Orthokey Italy, BLU-IGS Navigation System with MIRO associated software for TKR από το 2009 (Καρφίδες Καθήλωσης),
 • Smart Perseus disposable navigation System (Χειροκίνητο Σύστημα Υποβοήθησης) από το 2016 και
 • iASSIST Knee ( Χειροκίνητο Σύστημα Υποβοήθησης) από το 2018

Όλα τα παραπάνω συστήματα ηλεκτρονικής Υποβοήθησης αποτελούν «Παθητικά Ρομποτικά Συστήματα» στην Ο.Α.Γ.  Είναι στην πραγματικότητα συστήματα απεικόνισης που παρέχουν πληροφορίες θέσης σχετικά με χειρουργικά εργαλεία ή εμφυτεύματα σε σχέση κοινού στόχου οστού ή γονάτου ή παρέχουν κινηματική ανάλυση της άρθρωσης σε οθόνη υπολογιστή.

Ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής έχει πιστοποιηθεί πρόσφατα και στη χρήση του MAKO Robotic-Arm technology για την ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Αναζητήστε πιστοποιημένους Ορθοπαιδικούς χειρουργούς στη χρήση ρομποτικών συστημάτων και ζητήστε το επίσημο πιστοποιητικό ρομποτικής χρήσης για να είστε σίγουροι για τον τρόπο και το υλικό της επέμβασης.

Το σύστημα MAKO είναι το πρώτο “εν δυνάμει ενεργητικό” ή “χειρουργικά καθοδηγούμενο” ρομποτικό σύστημα στην Ελλάδα που εκτελεί οστεοτομίες , σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ένα σύστημα πλοήγησης με υποβοήθηση υπολογιστή.

Όταν ακούμε τεχνολογία με τη βοήθεια ρομποτικού βραχίονα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το Mako Robotic-Arm δεν εκτελεί στην πραγματικότητα μόνο του τη χειρουργική επέμβαση.

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.

Η χειρουργική επέμβαση εκτελείται από ορθοπαιδικό χειρουργό, ο οποίος χρησιμοποιεί το λογισμικό Mako System για να προ-προγραμματίσει τη χειρουργική επέμβαση.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός θα καθοδηγήσει το Mako robotic-arm για την απομάκρυνση των φθαρμένων οστών και χόνδρων. Στη συνέχεια θα εισάγει τα προθετικά υλικά.

Η τεχνολογία Mako σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χειρουργούς να παρέχουν στους ασθενείς μια εξατομικευμένη χειρουργική εμπειρία με βάση τη συγκεκριμένη διάγνωση και ανατομία τους.

Η συμβατική Ο.Α.Γ δίνει μόλις 75% καλά αποτελέσματα ως προς την ακρίβεια τοποθέτησης των προθετικών υλικών. Τα ηλεκτρονικά υποβοηθούμενα συστήματα όπως το i-ASSIST δίνει 88% καλά ή εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά την ικανοποίηση των ασθενών.

Το ΜΑΚΟ προσφέρει 99% αποκατάσταση του μηχανικού άξονα φόρτισης σκέλους και ακρίβεια στην τοποθέτηση των προθετικών υλικών, όπως επίσης και άριστη κινηματική του γόνατος

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ

 • έχουμε εξατομικευμένο τρισδιάστατο σχεδιασμό της επέμβασης
 • ρομποτικά ή ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη προετοιμασία των οστικών δομών εμφύτευσης
 • αποφυγή θρομβοεμβολικών επεισοδίων, αφού δεν χρησιμοποιούνται ενδομυελικοί οδηγοί
 • ελαχιστοποίηση περιεγχειρητικών επιπλοκών ( περίπου το 1/3 σε σύγκριση με την κλασική μέθοδο ολικής αρθροπλαστικής)
 • τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια, με αποτέλεσμα άριστη λειτουργικότητα και φυσική αίσθηση του γόνατος (ιδιοδεκτικότητα)
 • ελάχιστη παρεμβατικότητα χωρίς τραυματισμό τενόντων και μυών
 • χωρίς παροχετεύσεις και καθετήρες ούρων
 • άμεση κινητοποίηση (1 ώρα μετεγχειρητικά)
 • ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο (1-2 μόλις ημέρες )
 • ελάχιστα φάρμακα για τον πόνο
 • αποφυγή επίπονων προγραμμάτων φυσιοθεραπείας ( 1/10 των ασθενών χρειάζονται φυσιοθεραπεία μετά την επέμβαση)
 • γρήγορη επάνοδο σε καθημερινές δραστηριότητες.

Ο Δρ. Αλευρογιάννης μπορεί να εκτιμήσει την πάθηση και την κατάστασή σας, είτε στο ιατρείο τουείτε στο Metropolitan General.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ME ΒΙΟΝΙΚΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ